Risikotagning i erhvervslivet har dens belønninger

Folk fortæller ofte mig, at de er forbløffet på hvordan villig er jeg til at tage risici. For mig, det er mindre om risikoen, selv, og mere om muligheden for og spænding det genererer, som tvinger mig til at træde ud af min komfortzone igen og igen.

Så hvordan får du vist risiko? De fleste mennesker jeg taler for at se risiko i negative termer. I virkeligheden, definerer Websters risiko som “at udsætte til risiko eller fare.” En definition som, hvem kan bebrejde nogen for at undgå risici?

Alligevel tager risici er afgørende for vores langsigtede succes. Faktisk tyder forfatterne til bryde glasloftet, at tage risici er en afgørende succesfaktor for kvinder, mens ikke nødvendigvis tilfældet for mænd.

Hvordan kan du overvinde frygten for at tage risici? Prøv disse enkle trin:

1. afgøre, hvad din tolerance er for risiko. Nogle virksomhedsejere kan føles helt godt tilpas sætte deres forretning på linjen regelmæssigt, mens andre virksomhedsejere ikke kan føle sig godt tilpas, gør dette medmindre chancen for succes er meget høj. Begge tager risici, men på niveauet de føler sig trygge med.

2. start små. Tage en ny rute til at arbejde. Gå se en film af dig selv. Prøv kaffe i stedet for te. Du får billedet.

3. Tag “forsætlig” risici. Bevidst risici er dem, du vælger at tage, typisk efter endt nogle fakta at finde eller analyse.

4. Indstil risikovillighed mål. Spørg dig selv hvad du håber at opnå. Derefter skrive ned et mål om risikoen for, at du ønsker at tage. Bryde det i mindre bidder. Derefter gøre én ting – i dag – at flytte dig frem.

5. har en beredskabsplan. Spørg dig selv hvad du skulle gøre for at inddrive skulle værst ske, og derefter oprette en back-up plan.

6. Beløn dig selv. Risikotagning kan dræning, især hvis du ikke er vant til det. Så, glem ikke at gøre noget rart for dig selv efter at have taget en risiko – uanset hvor stor eller lille!

Hvad er fordelene? Mennesker, der er behagelig at tage risici typisk opleve “øget selvstyre, øget selvværd, en mere positiv holdning til livet og en øget følelse af personlig magt.”

Hvis du håber at kunne få adgang til dit fulde potentiale, skal du blive mere komfortabel at tage risici. Det betyder at træde ud af din komfortzone og ofrer sikkerhed. Husk det gamle ordsprog, ingen risiko, ingen belønning. Så hvad venter du?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.