Gode råd til at planlægge det perfekte bryllup

Et bryllup er et af livets helt store begivenheder. At planlægge et bryllup er dog også en kæmpe opgave. Der skal være styr på mad, lokaler, ønskeliste, der skal inviteres gæster og meget mere. Alle de ting der skal klares, kan desværre være med til at fjerne den store glæde, der skal være ved et bryllup. Her i artiklen fra kviklanet.dk får du en række gode råd til, hvordan I kan planlægge Jeres bryllup, så I samtidig kan glæde Jer.

Begynd i god tid

Hvis I er blevet enige om at blive gift, handler det om at starte planlægningen i så god tid som muligt. Begynd at kigge efter lokaler, mad og begynd at få et overblik over gæstelisten. Jo før I begynder, jo mindre travlt vil I have, når brylluppet nærmer sig. Her er 5 konkrete ting som I sagtens kan begynde på relativt hurtigt:

  • Gæsteliste
  • Sende invitationer ud
  • Finde lokaler
  • Bestille bryllupskage
  • Finde en madleverandør

I forhold til mad kan I sagtens finde menuen og så efter sidste svarfrist meddele firmaet, hvor mange kuverter der skal bestilles til.

Lav to-do lister

Der er som nævnt rigtig mange ting, der skal være styr på op til et bryllup. For at sikre Jer at I får det hele med, kan det være en god idé at lave en eller flere to-do lister. Der findes masser af fine online værktøjer, hvor I kan holde styr på de mange opgaver – for eksempel Wunderlist eller Trello. Er I mere traditionelt anlagt, kan I selvfølgelig også lave Jeres lister i hånden. Der findes også apps beregnet til bryllupsplanlægning. Det kan være en fordel at prøve dem for at se, om det er noget, som I gider at bruge.

Få hjælp til planlægningen

Allerede tidligt i planlægningsprocessen bør I finde et par personer, der kan give en hjælpende hånd i planlægningen. Der skal for eksempel findes en toastmaster, der skal holde styr på aftenens indslag, og der skal findes en brudepige. Brudepigen hjælper også ofte til med forskellige ting op til brylluppet. Det kan være alt fra borddækning til at finde den rette brudekjole. Find et passende antal som du gerne vil dele din store dag med og spørg om hjælp. Både tætte venner og veninder plejer at være meget beæret over muligheden for at være med til at planlægge et bryllup.

Der skal være styr på økonomien

Det er dyrt at planlægge et bryllup. Derfor skal der allerede fra start laves et budget. Ved at have et budget undgår I, at de mange udgifter løber løbsk. Desværre er det før set, at brudepar pludselig har brugt alt for mange penge, fordi de vil have drømmebrylluppet. Til sidst står man måske at mangler nogle basale ting, og så kan det være fristende at tage et kviklån. Et kviklån er et kortfristet forbrugslån med relativt høje omkostninger – både i form af renter og gebyrer. Kviklån udbydes online, hvor der findes rigtig mange både danske og udenlandske udbydere. Hvis I har styr på økonomien allerede fra start, undgår I at havne i en situation, hvor I pludselig har brugt flere penge end I har, og derfor bliver nødt til at låne penge udefra – for eksempel af familien eller ved at tage et kviklån.